Specto Pensioen

Vanaf 1 april 2017 stopt voor de DGA de mogelijkheid om pensioen in de BV op te bouwen. Een eventuele bestaande lopende toezegging moet voor 1 juli 2017 premievrij worden gemaakt. Dit moet door middel van notulen  en een beëindigingsovereenkomst. Vervolgens heeft de DGA een overgangsperiode van drie jaar. In die drie jaar mag hij besluiten zijn opgebouwde pensioen om te zetten naar een oudedagsvoorziening of fiscaal aantrekkelijk af te kopen. De premievrije rechten ongewijzigd laten is ook een optie.

Als DGA kun je je laten adviseren welke keuze je het beste kunt maken. Hoewel de keuze eenvoudig lijkt, merk ik dat de werkelijkheid anders is. Vaak bestaat de pensioenvoorziening uit een behoorlijk groot bedrag. Daar kun je niet zomaar zonder informatie een beslissing over nemen. Ook moet de partner mee tekenen om toestemming te geven voor de gemaakte keuze. De ervaring leert dat men zich niet echt de consequenties realiseert.

De meeste DGA's of hun partner hebben geen idee wat de wijziging precies inhoudt. Veelal wordt de DGA geadviseerd door zijn accountant. Om deze accountant op weg te helpen volgt binnenkort een bijeenkomst met informatie over de mogelijkheden die de DGA heeft en de rol van de partner. 

Specto Pensioenadvies

info@spectopensioen.nl

Post adres
Postbus 1002
3900 BA Veenendaal

Gonnie Bruis
06 - 10 39 67 70
gbruis@spectopensioen.nl

Algemeen

Dienstenwijzer
Algemene Voorwaarden
Disclaimer
DVD Pensioen