Specto Pensioen

Pensioenadvies accountants

Heb je als accountant relaties met pensioen in eigen beheer dan moeten er jaarlijks actuariële pensioen berekeningen gemaakt worden. Leek dat vroeger nog wel eens een eenvoudige berekening, die door de accountant of het administratiekantoor zelf werd gemaakt, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Diverse overgangsregelingen, fiscale-, commerciële en RJ 2014-4 berekeningen zorgen ervoor dat de berekening zonder kennis van zaken niet eenvoudig meer zelf te maken is. Zelfs niet als je zelf in het bezit bent van actuariële software. 

Pensioenberekening voor een vaste prijs

Wij maken deze pensioenberekeningen voor je tegen een vaste prijs. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je dat een op een door belasten aan je relatie. Dat is ook handig als je zelf tegen een vaste prijs werkt. Zo kun je zelf af van je dure software en weet je zeker dat de berekeningen volgens de laatste voorschriften worden gemaakt. Daarbij hanteren wij hiervoor een zeer scherpe prijs.

Dossier weer in orde maken

Elk kantoor heeft of krijgt wel eens een dossier met een verwaarloosd pensioen in eigen beheer. Er is nooit meer gedoteerd, er is niets uitgekeerd terwijl dat wel moest volgens de pensioenbrief of de stopzetting van de pensioenopbouw is nooit goed vastgelegd. Vooral nu de mogelijkheid bestaat om het pensioen in eigen beheer af te kopen, krijgt het pensioendossier weer de nodige aandacht. Wij zorgen voor een dossier wat weer helemaal klopt. Tussentijds hebben we uitvoerig overleg over de fiscale consequenties zodat je zelf de regie houdt. Wij hebben gedegen kennis om de jaarrekeningen te kunnen lezen en te begrijpen welke gevolgen bepaalde keuzes hebben. Dat praat wel zo makkelijk. Wij werken hierbij tegen een vooraf aangegeven prijsindicatie.

Meer manieren van pensioenopbouw

Naast pensioenopbouw in eigen beheer zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om te sparen voor pensioen. Hoewel de ondernemer zelf vaak denkt dat je daar als accountant ook verstand van hebt, weet je dat je hier beter een pensioenspecialist voor in kunt schakelen. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer over ons weten?

Wil je meer weten over Specto Pensioenadvies? Of heb je een vraag of opmerking over onze dienstverlening? Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Specto Pensioenadvies

info@spectopensioen.nl

Post adres
Postbus 1002
3900 BA Veenendaal

Gonnie Bruis
06 - 10 39 67 70
gbruis@spectopensioen.nl

Algemeen

Dienstenwijzer
Algemene Voorwaarden
Disclaimer
DVD Pensioen